halve finale


halve finale 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

wedstrijd in een toernooi of reeks wedstrijden tussen sporters of sportploegen die de vorige ronden gewonnen hebben en die tot de laatste vier sportlieden of sportploegen doorgedrongen zijn, waarbij de winnaar doorstroomt naar de finale; een van de twee wedstrijden in de eindfase van een toernooi of reeks wedstrijden tussen twee van de vier laatste sportlieden of sportploegen, met als inzet een plaats in de finale
In een reeks wedstrijden als de Champions League of de Europa League bestaat de halve finale niet uit een maar uit twee wedstrijden (een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd). Ook halve finales in andere sporten, zoals waterpolo, worden wel in twee wedstrijden verspeeld. In bv. de zwemsport, op de loopnummers in de atletiek en in het roeien wordt de halve finale betwist door meer dan vier sportlieden of sportploegen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een halve finale…

is een wedstrijd; is een strijd

  • [Functie] dient om uit te maken welke sportlieden of sportploegen tijdens een toernooi of reeks wedstrijden doorgaan naar de finale
  • [Aantal of hoeveelheid] is een van de twee wedstrijden tijdens de eindfase van een toernooi of reeks wedstrijden
  • [Betrokkene] wordt verspeeld tussen twee sportlieden of sportploegen die eerdere ronden gewonnen hebben en zijn doorgedrongen tot de laatste vier sportlieden of sportploegen tijdens een toernooi of reeks wedstrijden; wordt in sommige sporten betwist door meer dan vier sportlieden of sportploegen

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • beginnen
    • starten
    • volgen
    • wenken

    "Zaterdag de eerste set winnen en dan de jongeren laten opdraven om de anderen te laten rusten voor de beker. Want schakelen we Maldegem uit, dan wenken de halve finales."

    De Standaard,

    Tijdens het PCA Masterstornooi in Horgen (Zwi.) werd tussen de PCA (Professional Chess Association) en zijn sponsors een financieel akkoord bereikt voor het WK-kwalifikatietornooi 1996. De door Kasparov geselekteerde vijftig "beste" spelers van de wereld zullen hieraan deelnemen. Daarna volgen de kwartfinales en de halve finales.

    De Standaard,

    De America's Cup is de meest prestigieuze zeilwedstrijd in de wereld. Voor de kust van San Diego vaart het resultaat van ongeveer vierhonderd miljoen gulden aan onderzoek en materiaal. Vandaag beginnen de halve finales, in mei is de finale.

    NRC,

    De halve finale in het libre is gisteren gestart, vanavond staat het vervolg op het programma.

    Meppeler Courant,

    als object bij een werkwoord


    • de halve finale, de halve finales afwerken
    • de halve finale, de halve finales behalen
    • de halve finale, de halve finales bereiken
    • de halve finale, de halve finales halen
    • de halve finale, de halve finales houden
    • de halve finale, de halve finales kosten
    • de halve finale, de halve finales loten
    • de halve finale, de halve finales missen
    • de halve finale, de halve finales organiseren
    • de halve finale, de halve finales overleven
    • de halve finale, de halve finales plannen
    • de halve finale, de halve finales spelen
    • de halve finale, de halve finales uitzenden
    • de halve finale, de halve finales verliezen
    • de halve finale, de halve finales winnen
    • de halve finale, de halve finales zien

    Het moet gezegd, de Nederlandse lichte dubbelvier trof het uitermate slecht, en moest daardoor al aan een psychologisch verloren lijkende halve finale beginnen. Zij lootten een halve finale waarin zij alle vier boten uit de landen die in Luzern voor hun geëindigd waren tegen zich kregen.

    http://www.nlroei.nl/pub/uitslagen/1995/wk95/95wcber4.asc,

    De organisatie bestaat uit negen man en die doen er alles aan om het toernooi zo gladjes mogelijk te laten verlopen en de deelnemers tevreden te stellen. Komende woensdag worden de halve finales gehouden, van 19.00 tot 22.00 uur, terwijl een dag later de finales plaatsvinden.

    Meppeler Courant,

    De halve finale Feyenoord-AZ wordt live op tv uitgezonden door SBS6 op donderdag 3 maart 2016.

    http://sport.infonu.nl/voetbal/167756-knvb-beker-2016-halve-finale-feyenoord-az-live-op-tv.html,

    Serena zei dat hun vader de halve finale niet zou zien. "Ik denk niet dat daddy dat kan verdragen."

    Metro,

    Taboureau-Vandeweyer noch Vandevenne overleefden de halve finales van de kajakraces over 500 meter.

    De Standaard,

    Clarence Seedorf (20), de diep ongelukkige misser van de strafschop die Oranje de halve finale kostte.

    De Standaard,

    Op een belofte om de halve finales te organiseren kan niet zomaar teruggekomen worden, er zijn contracten getekend. Anderzijds heeft de Fide er ook geen belang bij om onwillige sponsors te gijzelen.

    NRC,

    In de halve finales, die woensdag afgewerkt worden, speelt Frankrijk tegen Tsjechië en ontmoet Engeland op Wembley Duitsland in een heruitgave van de finale van de wereldbeker 1966.

    De Standaard,

    Novacek, dit jaar winnaar van het graveltoernooi op het Melkhuisje in Hilversum, had nog nooit eerder de halve finale van grand-slamtoernooi gehaald.

    NRC,

    In Cardiff won Laurence Courtois (WTA 55) in kwartfinale met 6-1, 6-3 van Fusai. Vandaag speelt ze de halve finale tegen de Slovaakse Henrieta Nagyova (96). Ook Dominique Monami (59) behaalde de halve finale.

    De Standaard,

    Tassotti's loopbaan als international lijkt nu ten einde. Door de schorsing mist de 34-jarige rechterverdediger niet alleen de halve finale en eventueel de finale van het WK, maar ook de meeste kwalificatiewedstrijden voor het EK van 1996.

    Meppeler Courant,

    Nadat Nederland op Euro 2000 de halve finale had verloren, vond het woord elfmetertrauma ingang.

    Gazet van Antwerpen,

    Saive won de finale in Qatar van de Poolse veteraan (38) Andrzej Grubba in vier sets. De halve finale had hij, ook in vier sets, gewonnen van de Duitser Jorg Roßkopf.

    De Standaard,

    Door een buitenwaartse veeg scoorde Lips [...] een yuko en won. De volgende wedstrijd werd door een prachtige sutemi met ippon gewonnen. De halve finale werd gewonnen door een solide sankaku-jime (verwurging met de benen).

    Meppeler Courant,

    De uitslagen van de kwartfinales: AZ-Willem II 0-2; Heerenveen-Feyenoord 2-1; Helmond Sport-Vitesse 2-1; FC Zwolle-Roda JC 0-5. De halve finales worden gespeeld op woensdag 16 april.

    De Standaard,

    Wat Monica Seles niet vermocht, deden Lindsay Davenport en Mary Joe Fernandez wel: de halve finales bereiken.

    De Standaard,

    De kwartfinales, halve finales en finale zijn gepland voor volgend weekend.

    De Standaard,

    • de halve finale, de halve finales lopen
    • de halve finale, de halve finales snookeren

    John Parrott is bij de Britse bookmakers tot titelfavoriet gebombardeerd. Hij snookert de halve finale tegen de winnaar van de match Drew Henry-Paul Hunter.

    De Standaard,

    McKoy was [...] al teleurgesteld naar huis vertrokken toen gisteravond de halve finales en finale van zijn nummer werden gelopen.

    NRC,

    Christophe Impens loopt donderdag de halve finales van de 1.500 meter.

    De Standaard,

    met adjectief ervoor


    • een aantrekkelijke halve finale
    • een spannende halve finale
    • de loodzware halve finales
    • een mogelijke halve finale

    Bij de jongens t/m 10 jaar wist Jasper Jurriëns zich na een spannende halve finale tegen Bart Eggink (7-6, 6-2) te plaatsen voor de finale.

    Meppeler Courant,

    Met een driepunter van Paul Bayer (70-73) effende het team van Ton Boot ten slotte toch het pad naar een mogelijke halve finale in twee beurten.

    De Standaard,

    De ervaren Masson, die dit jaar méér dan vierhonderd plaatsen klom op de ATP wereldranglijst, maakte in een aantrekkelijke halve finale met een dubbele 6-4 de rekening van het Waals talent Steve Darcis.

    http://users.skynet.be/bartcrols/home.html,

    Sigl en Faderbauer hadden daarna ternauwernood twee uur rust om zich weer voor te bereiden voor de loodzware halve finales in de lichte dubbeltwee.

    http://www.nlroei.nl/pub/uitslagen/1995/wk95/95wcber4.asc,

    • de andere halve finale
    • de laatste halve finale, halve finales

    De poulewedstrijden werden meerendeels in de regen afgewerkt, maar gelukkig konden de laatste halve finales en de finales bij droog worden gespeeld.

    Meppeler Courant,

    De finale van een tornooi mag ten vroegste een week na de laatste halve finale gespeeld worden.

    http://home.pi.be/~hfaes/Regl_2003.htm,

    De andere halve finale gaat tussen FC Nantes en Juventus Turijn, respektievelijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van Spartak Moskou en Real Madrid.

    De Standaard,

    • een Europese halve finale
    • een geheel Russische halve finale
    • de volledig Spaanse halve finale

    In de volledig Spaanse halve finales versloeg Berasategui Emilio Alvarez (4-6, 6-1, 6-3) en klopte Corretja Juan-Albert Viloca (7-6, 6-1).

    De Standaard,

    "Ik weet zelfs dat er veel politici zijn die het voetbal willen zien verdwijnen. Of zoals burgemeester Cools mij zei tijdens de voorbereiding op onze Europese halve finale tegen Spartak Moskou: Al diejen ambras. Zouden jullie dat voetbal niet beter afschaffen?"

    De Standaard,

    De uitschakeling zaterdag in de Franse beker door een vierdeklasser ligt bekerhouder Paris St.-Germain nog zwaar op de maag, maar toch azen zij tegen het Griekse AEK Athene op een vijfde opeenvolgende Europese halve finale.

    De Standaard,

    Alsof het zo moest zijn bepaalde de loting van het Hoogovens schaaktoernooi dat de drie aanwezige leden van het Russische team dat op de Olympiade in Moskou goud won, elkaar niet voor de halve finales konden ontmoeten. Mochten Evgeny Barejev, Alexej Drejev en Sergei Tivjakov het inderdaad zover schoppen, dan was er zelfs kans op een geheel Russische halve finale.

    NRC,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • de verrassende halve finale
    • een zinderende halve finale

    Vandaag de verrassende halve finales Krajicek-Stoltenberg en Martin-Washington.

    De Standaard,

    Na een zinderende halve finale (13-10), die alles te bieden had wat het petanque maar te bieden had, moesten de ex-wereldkampioenen het hoofd buigen voor hun landgenoten, die vorig jaar in Genève nog genoegen hadden moeten nemen met een tweede plaats.

    http://www.njbb.nl/b7a.html,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een gewonnen halve finale
    • verplaatste halve finales

    In de door de regen naar zondagochtend verplaatste halve finales rekende Berasategui in drie sets af met de Tsjech Dosedel.

    Meppeler Courant,

    Een snelle baan en snelle ballen werken in het voordeel van Bruguera, zei de Spanjaard na de gewonnen halve finale tegen Medvedev.

    NRC,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: in

    • de halve finale in het libre

    De halve finale in het libre is gisteren gestart, vanavond staat het vervolg op het programma.

    Meppeler Courant,

    Voorzetsel: om

    • de halve finales om de Belgische voetbalbeker

    Sint-Truiden plaatste zich als vierde en laatste ploeg voor de halve finales om de Belgische voetbalbeker.

    De Standaard,

    Voorzetsel: op

    • (de) halve finale op Flushing Meadow
    • (de) halve finale op de Olympische Spelen
    • (de) halve finale op Roland Garros

    "Ik pakte een medaille op het EK indoor, liep Belgische records op 1.500 en 2.000 meter en haalde de halve finale op de Olympische Spelen", somt Christophe op.

    De Standaard,

    Al na enkele maanden speelde Medvedev finale in Genève. Op zijn achttiende was hij bij de beste 25, halve finale op Roland Garros, halve finale op Flushing Meadow en vierde op de wereldranglijst.

    De Standaard,

    • de halve finale op de 60 m
    • de halve finale op de 800 m

    Willy Polleunis werd 15de op de 5000 m, Sonja Castelein 13de op de 3000 m, Johan Van Wezer bereikte de halve finale op de 800 m en Eddy Van Mullem gaf op in de reeksen van de 5000 m.

    http://perswww.kuleuven.ac.be/~pb765020/atletiek/dclageschiedenis.htm

    Lea Alaerts bereikte de halve finale op de 60 m en Miel Puttemans werd slechts door de snelle Zwitser Markus Ryffel in de spurt geklopt.

    http://perswww.kuleuven.ac.be/~pb765020/atletiek/dclageschiedenis.htm

    Voorzetsel: tegen

    • de halve finale tegen Goran Ivanisevic
    • de halve finale tegen Raymond Ceulemans

    In de finale, tegen Martin Spoormans, had Caudron het niet zo makkelijk. De Turnhoutenaar, die in de halve finale tegen Raymond Ceulemans al had uitgepakt met een reeks van 10, leidde na 16 beurten met 18-21.

    De Standaard,

    Voor Becker heeft de Festhalle iets magisch. In 1992 speelde hij er een der beste wedstrijden van het laatste decennium: de halve finale tegen Goran Ivanisevic.

    De Standaard,

    • de halve finale tegen Tjechië

    De Franse bondscoach spreekt over "een gentleman die mijn beslissing begrijpt", als hij aan de gepasseerde Eric Cantona wordt herinnerd. Ook de spelers verkiezen zo weinig mogelijk te praten over hun befaamde landgenoot die regeert over Old Trafford, het stadion waar deze namiddag de halve finale tegen Tsjechië wordt gespeeld.

    De Standaard,

    Voorzetsel: tussen

    • de halve finale tussen Ceulemans en Merckx

    De halve finale tussen Ceulemans en Merckx duurde zaterdag drie uur, Blomdahl en Burgman volgden bijna hun voorbeeld.

    Meppeler Courant,

    Voorzetsel: van

    • de halve finale, finales van het ATP-to(e)rnooi
    • de halve finale, finales van de Australian Open
    • de halve finale, finales van de beker van België
    • de halve finale, finales van de Champions League
    • de halve finale, finales van het challengerto(e)rnooi
    • de halve finale, finales van het EK voetbal
    • de halve finale, finales van de Europacup 2
    • de halve finale, finales van de US Open
    • de halve finale, finales van het wereldkampioenschap
    • de halve finale, finales van Wimbledon
    • de halve finale, finales van het WK hockey
    • de halve finale, finales van het WK voetbal
    • de halve finale, finales van het WTA-to(e)rnooi

    Amsterdam had de halve finale van de play-offs tegen Laren al met strafpushes gewonnen.

    NRC,

    "Maar geld hebben spelers die bij de eerste vijf of tien staan allemaal wel een beetje", lanceerde Pete Sampras vandaag het understatement van de dag in Melbourne. "Het is belangrijker af en toe eens een grand-slamtoernooi te winnen. Want niemand herinnert zich meer dat ik vorig jaar in de finale van de US-Open of de halve finale van Wimbledon heb gestaan."

    NRC,

    Ondertussen staat Hingis wel in de halve finale van de US Open.

    De Standaard,

    Met bier en Duitse chips installeerde Andreas zich voor het tv-toestel. Als de wedstrijd goed afliep, zat Nederland in de halve finale van het wereldkampioenschap.

    Je moet niet denken dat ik altijd bij je blijf, Hans Münstermann,

    Tot gisteren stond Sampras met 10-2 voor tegen Courier. Hij had hem onder meer in de finale van Wimbledon en in de halve finale van de Australian Open overtuigend verslagen.

    NRC,

    Een Schotse arts heeft ervoor gewaarschuwd dat Engeland een toename kan kennen van echtelijk geweld als het deze week zijn wedstrijd tegen Duitsland in de halve finales van het EK voetbal verliest.

    De Standaard,

    In de halve finales van het challengertornooi in het Spaanse Valladolid (25.000 dollar) werd onze landgenote Patty Van Acker uitgeschakeld door de Spaanse Serna: 6-4, 6-0.

    De Standaard,

    In de halve finales van de Beker van België handbal mannen verloor Ajax Lebbeke van HCH Luik met 20-30.

    De Standaard,

    In de halve finale van de Olympische Spelen kwam Paes, die 149ste is op de wereldranglijst, tegen Agassi niet verder dan 7-6, 6-3.

    De Standaard,

    In de halve finale van het ATP-tornooi van Kopenhagen speelt Van Herck (nr 91) tegen Magnus Gustafsson (nr 75) of Kenneth Carlsen (nr 73).

    De Standaard,

    In de halve finale van het WTA-tornooi in Amelia Island (430.000 dollar) werd de Spaanse Arantxa Sanchez verrassend uitgeschakeld door de Roemeense Irina Spirlea: 6-1, 7-5.

    De Standaard,

    De Nederlandse trainer van de Aziaten, die vanmorgen als groepswinnaar de halve finale van het WK hockey in Sydney bereikten, zegt zelf dat hij volledig wordt genegeerd door de verantwoordelijke man van de Pakistanen.

    NRC,

    Walter Zenga was gisteravond laat in Porto de grote held van Sampdoria, dat de halve finales van de Europa Cup 2 bereikte.

    NRC,

    De halve finales van het WK-voetbal 1998 worden in Parijs en Marseille afgewerkt.

    NRC,

    "Dat we met dit elftal, zonder Matthäus, Papin en Sutter, de halve finale van de Champions League hebben bereikt is het maximum, dat is een sensatie."

    NRC,

    • de halve finale, de halve finales van de 110 meter horden
    • de halve finale, de halve finales van de 200 m
    • de halve finale, de halve finales van de 1500 m
    • de halve finale, de halve finales van de Europese voetbaltoernooien
    • de halve finale, de halve finales van de play-offs
    • de halve finale, de halve finales van het dubbelspel
    • de halve finale, de halve finales van het enkelspel
    • de halve finale, de halve finales van het gemengd dubbel

    Sonja heeft de halve finale van het dubbelspel tegen Djoke van Marum en Betty Klave verloren.

    http://www.sonjapeters.nl/

    Paul Haarhuis heeft met Natalja Medvedeva de halve finales van het gemengd dubbel bereikt op de Australian Open.

    Meppeler Courant,

    Koele kikker Michael Johnson ging uit de bol. Nadat hij in de halve finale van de 200 m al eens 19.70 had gelopen met een teveel aan rugwind (2,7 m), ging het in de finale nog vier honderdsten sneller met een reglementaire rugwind van minder dan 2 m per seconde.

    De Standaard,

    Sensatie viel er tenslotte ook nog te beleven in de halve finales van de 110 meter horden.

    De Standaard,

    In de halve finale van de Play-offs werden de Gunco Panda's simpel opzij gezet (6-2, 3-0, 8-1 en 10-3).

    http://www.eaters.nl/

    In de halve finale van het enkelspel werd onze landgenote, zevende reekshoofd, in een spannende driesetter uitgeschakeld door het derde reekshoofd, de Indonesische Yayuk Basuki: 7-6, (7-5), 5-7, 7-5.

    De Standaard,

    Christophe Impens loopt donderdag de halve finales van de 1.500 meter.

    De Standaard,

    De lente is losgebarsten. De bewijzen: in de uitslagen van internationale wielerwedstrijden staan nog namen van Belgische renners bij de eerste tien, de halve finales van de Europese voetbaltornooien werden al geloot en in de provinciale reeksen werd hier en daar al een kampioen gevierd.

    De Standaard,

    Sabine Appelmans plaatste zich met de Nederlandse Miriam Oremans voor de halve finales van het dubbelspel in Key Biscayne.

    De Standaard,

    • de halve finale van Hamburg

    Ook Rios met de paardenstaart heeft soms van die dagen waarop hij gewoon geen zin heeft zich af te sloven om achterstand op te halen: in de kwartfinale van Rome tegen Muster of in de halve finale van Hamburg tegen Corretja bij voorbeeld.

    De Standaard,

    • de halve finale van 1988

    Het winnen van de basketbaltoernooien is voor hen enorm belangrijk. De uitschakelingen van de heren in de finale van 1972 en in de halve finale van 1988, tegen de Sovjet-Unie, werd dan ook als nationale nederlagen gezien.

    http://nownederland.org/sporten/sporten/basketbal.htm

    in voorzetselgroep


    • in de halve finale
    • in de halve finales
    • in de halve finale, de halve finales aantreden
    • in de halve finale, de halve finales afrekenen met
    • in de halve finale, de halve finales blijven steken
    • in de halve finale, de halve finales geraken
    • in de halve finale, de halve finales kansloos zijn (tegen)
    • in de halve finale, de halve finales komen
    • in de halve finale, de halve finales onderuitgaan
    • in de halve finale, de halve finales sneuvelen
    • in de halve finale, de halve finales spelen (tegen)
    • in de halve finale, de halve finales staan (tegen)
    • in de halve finale, de halve finales stranden
    • in de halve finale, de halve finales struikelen
    • in de halve finale, de halve finales stuiten op
    • in de halve finale, de halve finales te sterk zijn voor
    • in de halve finale, de halve finales uitkomen (tegen)
    • in de halve finale, de halve finales verliezen
    • in de halve finale, de halve finales winnen
    • in de halve finale, de halve finales zitten
    • het in de halve finale opnemen tegen (iemand)
    • in de halve finale staan tegenover (elkaar, iemand)
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale aftroeven
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale de baas zijn
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale elimineren
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale kloppen
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale opzijzetten
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale overklassen
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale treffen
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale uitschakelen
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale verrassen
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale verschalken
    • (iemand) in de halve finale, de halve finale verslaan
    • vierde worden in de halve finale
    • vijfde worden in de halve finale
    • zevende worden in de halve finale
    • achtste worden in de halve finale
    • derde in de halve finale
    • laatste in de halve finale
    • tiende in de halve finale
    • de eerste twee uit beide halve finales
    • de confrontatie in de halve finale, de halve finales
    • een duel in de halve finale, de halve finales
    • favoriet in de halve finale, de halve finales
    • een nederlaag in de halve finale, de halve finales
    • een opponent in de halve finale, de halve finales
    • een overwinning in de halve finale, de halve finales
    • een partij in de halve finale, de halve finales
    • een plaats in de halve finale, de halve finales
    • een plek in de halve finale, de halve finales
    • de return in de halve finale, de halve finales
    • een stunt in de halve finale, de halve finales
    • tegenstander in de halve finale, de halve finales
    • de uitschakeling in de halve finale, de halve finales
    • het verlies in de halve finale, de halve finales
    • een wedstrijd in de halve finale, de halve finales
    • winnaar in de halve finale, de halve finales
    • winst in de halve finale, de halve finales
    • een zege in de halve finale, de halve finales

    In de lift dacht Andreas steeds aan de wedstrijd in de halve finale tegen Brazilië. Hoe zou Nederland ooit van Brazilië kunnen winnen? En daarna van Duitsland? Want het stond wel vast dat Duitsland de finale zou halen.

    Je moet niet denken dat ik altijd bij je blijf, Hans Münstermann,

    Door het verlies in de halve finale kwam Pieters in de herkansing terecht.

    Meppeler Courant,

    Capriati [...] treft in de halve finale Lindsay Davenport.

    De Telegraaf,

    Op 100 meter wisselslag zwom ze bijna de beste jaargangprestatie meisjes '80 omver, maar de prima tijd reikte niet verder dan een vierde plaats onder 16 jaar en een tiende in de halve finales.

    Meppeler Courant,

    Tegenstander in de halve finale wordt Rusland of Italië, dat gisteren zijn tweede overwinning behaalde door Oekraïne met 6-3 te verslaan.

    De Standaard,

    Penelope Di Lella struikelde in de halve finales. Voor Priscilla Ernst en Esmeralda Ossendrijver was de wedstrijd na de kwartfinales voorbij.

    NRC,

    Afgelopen zaterdag, na een blamerende nederlaag tegen Michael Stich in de halve finale van het toernooi in Stuttgart, klaagde Becker over hevige vermoeidheid.

    NRC,

    Sjeng Schalken bleef in Casablanca steken in de halve finale.

    NRC,

    Real kreeg zijn sportieve revanche voor de uitschakeling vorig seizoen in de halve finale door de Duitsers.

    De Telegraaf,

    De eerste doelman van Bayern München, international Oliver Kahn, is ook niet beschikbaar voor de return in de halve finales van de Champions League tegen Ajax, 19 april in Amsterdam.

    NRC,

    AC Milan heeft zich dinsdagavond in de eerste bekerwedstrijd tegen Atalanta bijtijds hervonden om uitzicht te behouden op een plek in de halve finales.

    De Telegraaf,

    Uit het niets wist Feyenoord zich gisteravond een plaats in de halve finale van het UEFA-Cuptoernooi te verschaffen.

    De Telegraaf,

    De beoordeling of Troost lijfelijk aanwezig moet zijn bij een toernooi gebeurt voorlopig nog gevoelsmatig. Vorige maand bij de open Franse kampioenschappen van Roland Garros, waar Krajicek pas in de halve finale strandde op Jim Courier, was de haptonoom er niet bij.

    NRC,

    Dick Jaspers kreeg tijdens de jacht op zijn vierde Masters-titel in Veghel in de beslissende fase twee keer de helpende hand toegestoken. Zaterdagavond in zijn partij in de halve finale tegen Frans van Kuyk van een falende arbiter, een dag later in de eindstrijd door de ver onder zijn niveau spelende tegenstander Raimond Burgman.

    Meppeler Courant,

    Mark Williams overklaste in de halve finale John Parrott en had in de finale de beste papieren om de hoofdvogel af te schieten.

    De Standaard,

    Met tegenzin schroefde ze haar gewicht op tot 86 kg. Altijd nog vijftig kilo minder dan haar opponent in de halve finale, wereldkampioene Beata Maksymov.

    NRC,

    De Belgen, die vrijdag nog met 3-1 hadden gewonnen tegen Oostenrijk, geraakten niet in de halve finales na een duidelijke 4-0 nederlaag tegen Spanje.

    De Standaard,

    De 19-jarige Carlos Moya kon zijn stunt tegen Thomas Muster in de halve finale van het graveltornooi van München niet overdoen.

    De Standaard,

    Jacqueline Poelman werd zoals verwacht na een desastreuze ochtendsessie laatste in de halve finale van de 200 meter.

    NRC,

    "We verloren van de latere winnaar Korea in de halve finales na strafballen", legt Jorritsma uit.

    Meppeler Courant,

    Bij de vrouwen is Anke-Jannie Landman de Nederlandse troef. Op de 1500 meter was zij kansloos in de halve finale.

    NRC,

    In het enkelspel ging Jean-Mi in de halve finales in drie sets onderuit tegen Wang Tao, terwijl 'Philou' in de 1/8ste finales moest buigen voor de latere winnaar Kong Linghui.

    De Standaard,

    Burgman had in de halve finale verrassend Torbjorn Blomdahl verschalkt in vijf sets.

    De Standaard,

    De 20-jarige Pierce [...] heeft in Melbourne nog geen set verloren [...].Vorig jaar in Parijs was ze, ondanks een overtuigende zege op Steffi Graf in de halve finale, in de eindstrijd zo zenuwachtig dat ze weinig kon uitrichten en in twee sets verloor.

    NRC,

    Laatste man speelt-ie. Ausputzer. En hij zou het druk krijgen tegen Tsjechië, want dat was toch zwaar favoriet in de halve finale in Porto.

    http://www.telegraaf.nl/telesport/ek/11862831/Superstunt_in_Porto.html,

    Marcel van de Kamp werd 2e, 3e en 3e en in de halve finale vijfde.

    Meppeler Courant,

    Kafelnikov speelde zijn beste Grand Slam-wedstrijd, duidelijk sterker dan op Roland Garros 1995 toen hij zijn kwartfinalezege tegen de half geblesseerde Agassi iets te hoog inschatte en in de halve finale door Muster werd afgetroefd.

    De Standaard,

    Pijpaert kwam eenvoudig in de halve finale.

    Meppeler Courant,

    Een Schotse arts heeft ervoor gewaarschuwd dat Engeland een toename kan kennen van echtelijk geweld als het deze week zijn wedstrijd tegen Duitsland in de halve finales van het EK voetbal verliest.

    De Standaard,

    Als kopvrouw van de nationale ploeg voelde ze het als haar plicht om acte de présence te geven tegen Duitsland voor het tweede en beslissende duel in de halve finale van de Europese Superliga.

    NRC,

    Pech. Al was die baanindeling te voorspellen natuurlijk: als derde in de halve finale (de eerste twee uit beide halve finales krijgen de banen 3 tot en met 6) werd Lewis verbannen naar één van de vier buitenbanen.

    De Standaard,

    Dit keer was Chang tevreden over zijn overwinning op Jim Courier in de halve finale, waarbij hij in de derde set een 4-1 achterstand goedmaakte.

    NRC,

    De confrontatie in de halve finale van de landskampioenen is op 19 april om 19.00 uur in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

    NRC,

    Wiechers heeft nu twee weken rust. De eerste week omdat er komende zaterdag open clubkampioenschappen zijn, waar Wiechers met jongens B en meisjes C in de halve finale zit.

    Meppeler Courant,

    China is de andere finalist na 3-2-winst tegen Brazilië in de halve finales.

    De Standaard,

    Jaspers kon die ruggesteun best gebruiken, want enige uren tevoren had hij het zwaar gehad. In die middagsessie won hij weliswaar voor de kwartfinale van Tonny Carlsen, tegelijkertijd zag hij hoe aan de andere tafel zijn grote concurrent Torbjörn Blomdahl in de halve finale routinier Ludo Dielis de baas was.

    NRC,

    "Voor het laatst stond in 1996 een Australiër in de halve finale. Dat was Mark Woodforde."

    De Telegraaf,

    Er kwamen drie Belgische teams aan de start, die alle in de halve finale sneuvelden.

    http://www.krsg.be/olympics.htm

    Peter Daenens was de enige DCL-atleet op de Olympische Spelen te Los Angeles. Hij werd 7de in de halve finale van de 3000 m steeple.

    http://perswww.kuleuven.ac.be/~pb765020/atletiek/dclageschiedenis.htm

    In de halve finale was de jongste Saive [...] kansloos tegen Chin Hong Xu, nummer zestien in de wereld.

    De Standaard,

    In de halve finales verrasten Siemerink en Olhovsky de nummers één van de wereld Jacco Eltingh en Paul Haarhuis (7-5, 7-5).

    NRC,

    In de halve finale moet men op 17 april aantreden tegen Hoogeveen, dat Dingstede eerder uitschakelde voor een plaats bij de laatste vier.

    Meppeler Courant,

    In de halve finale werd zij vierde, net niet genoeg voor een finaleplaats.

    Meppeler Courant,

    In de halve finales moest gespeeld worden tegen Sleen.

    Meppeler Courant,

    In de finale stuit Stoltenberg op de Argentijn Markus. Die schakelde in de kwartfinales zijn voor het Haagse Thor Rood Wit competitie spelende landgenoot Orsanic uit. In de halve finale was hij te sterk voor de Amerikaan Palmer.

    Meppeler Courant,

    Courier blikte vergenoegd terug. En heel even vooruit. In de halve finale staat hij tegen Sampras.

    Meppeler Courant,

    In de halve finale stonden Ceulemans en Merckx tegenover elkaar.

    De Standaard,

    Na twee gewonnen edities is België 1 er niet in geslaagd voor de derde keer de Continental Cup te winnen. In Malta moest het trio Haneveer-Van Velthoven-Dury strijden voor de derde plaats. In de halve finale werd met 1-2 verloren van Frankrijk.

    De Standaard,

    In de halve finale had Higgins na een leuke pot snooker O'Sullivan met 6-4 opzij gezet.

    De Standaard,

    In de halve finale schakelde Enqvist [...] zijn landgenoot Magnus Gustafsson uit (6-3, 6-2).

    De Standaard,

    Thierry Cabrera, Frédéric Sonnet en Zoran Primorac kwamen niet opdagen in Namen, zodat de weg naar de finale voor de broers Saive breed openlag. In de halve finales rekenden ze af met Sebastien Massart en Huang Jian Guo.

    De Standaard,

    Bij de vrouwen stapte Pierce, op jacht naar haar eerste grand-slamtitel, moeiteloos de laatste vier binnen. Met 6-1 en 6-4 werd Zvereva terzijde geschoven. In de halve finale speelt de Française tegen Conchita Martinez.

    NRC,

    In de halve finale had hij eerder Martin Adams, captain van het Engelse nationale team, met indrukwekkend spel verslagen. Als klassieker zal zijn halve finale tegen de Engelse teamcaptain Martin Adams voortleven in de darts-wereld.

    NRC,

    In de halve finale stuit Goran Ivanisevic op Tim Henman.

    ANP,

    Steffi Graf is nog één zege verwijderd van prolongatie van de titel bij de vrouwen. In de halve finales won de als tweede geplaatste Duitse met 6-2, 7-5 van de Tsjechische Jana Novotna, nummer drie van de lijst.

    Meppeler Courant,

    In de halve finales (best-of-five) komt de nummer 1 van de kwartfinales tegen de nummer 4 uit en de nummer 2 tegen de nummer 3.

    De Limburger,

    Vermeiren kwam meteen op voorsprong (53-52) en hield de wedstrijd onder controle. Hij won met vier punten verschil (111-107) met een indrukwekkende laatste serie van drie keer tien punten [...]. In de halve finale nam hij het op tegen de relatief onbekende Amerikaan Huish.

    De Standaard,

    Het was de vijfde Super Bowl voor de Niners, een record in het Amerikaanse football. Eerder wonnen de ploeg de titel in 1982, '85, '89 en '90. In de halve finale bleek San Francisco te sterk voor de Dallas Cowboys, die de laatste twee jaar kampioen waren geworden.

    NRC,

    De wedstrijden van Ajax tegen Bayern München, in de halve finales van de Champions League, beginnen om 20.30 uur en niet, zoals de bedoeling was, om 19.00 uur of nog eerder.

    NRC,

    • in de halve finale tennissen (tegen)
    • een persoonlijke besttijd schaatsen in de halve finales

    Jansen, met zijn achttien de benjamin van het internationale gezelschap, schaatste zonder complexen in de halve finales een nieuwe persoonlijke besttijd.

    De Standaard,

    In de halve finale tennist Ivanisevic tegen Boris Becker, die voorbij Francisco Clavet ging.

    De Standaard,

    • met één been in de halve finale, de halve finales staan
    • met anderhalf been in de halve finale, de halve finales staan
    • met één voet in de halve finale, de halve finales staan

    België staat, na een 2-0-zege tegen Nederland, met één voet in de halve finale van het EK zaalvoetbal voor landenteams in het Spaanse Cordoba.

    De Standaard,

    Fiorentina staat met één voet in de halve finales, de ellende dreigt Benfica helemaal in haar greep te krijgen.

    De Standaard,

    Indiana Pacers staat sinds gisteravond met één been in de halve finale van de NBA play-offs.

    De Telegraaf,

    Manchester United overvleugelde een ontgoochelend Porto en staat met anderhalf been in de halve finales.

    De Standaard,

    "Ik heb me nog maar zelden zo down gevoeld," reageerde een ontroostbare Leo Laurens de dag na zijn memorabele wedstrijd tegen Steve Beaton in de kwartfinale van het WK darts in het Engelse Frimley Green. De regerende wereldkampioen haalde het na een onwaarschijnlijk spannende en hoogstaande partij met 4-3 van de Belg, die geruime tijd met anderhalf been in de halve finale leek te staan.

    De Standaard,

    • naar de halve finale, de halve finales
    • naar de halve finale, de halve finales gaan
    • naar de halve finale, de halve finales doorgaan
    • naar de halve finale, de halve finales doorstomen
    • naar de halve finale, de halve finales doorstoten
    • naar de halve finale, de halve finales kijken
    • naar de halve finale, de halve finales mogen
    • naar de halve finale, de halve finales wandelen
    • een ploeg naar de halve finale, halve finales leiden
    • een ploeg naar de halve finale, halve finales loodsen
    • de weg naar de halve finale, de halve finales
    • iemand, een ploeg de weg naar de halve finale, de halve finales versperren

    Els Callens is vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het 75.000 dollar-tornooi in Limoges. De weg naar de halve finales werd haar versperd door de Zweedse Asa Carlsson (WTA 46) met 6-2 en 7-6 (9-7).

    De Standaard,

    Voor Nederland zal de weg naar de halve finale zwaar genoeg zijn, meent Jazet.

    http://spitsnet.nl/cci.php?rid=3=25354,

    Het TG-stadion riep zaterdagavond herinneringen op aan die memorabele 16de maart '83, de dag waarop Waterschei Paris Saint-Germain de weg naar de halve finale van de Europese Beker voor Bekerwinnaars versperde.

    De Standaard,

    Als dat duo de Spaanse defensie kan ontwrichten, ligt voor Engeland de weg naar de halve finales open.

    De Standaard,

    Nederland speelde zaterdag 4-4 gelijk tegen Oekraïne en verloor zondag met 4-5 van Uruguay. Oranje heeft daardoor weinig kans om met superfavoriet Brazilië door te stoten naar de halve finales.

    De Standaard,

    Met twee doelpunten van Luc Nilis zette PSV dinsdagavond in Nou Camp een belangrijke stap naar de halve finales van de Uefacup.

    De Standaard,

    Eigenlijk wilde Makaay vandaag twee kilometer verderop in Amsterdam-Zuid met eigen ogen gaan kijken naar de halve finale.

    De Telegraaf,

    Nadat verlengingen niets aan de brilscore hadden veranderd, loodste Seaman tijdens de strafschoppenreeks Engeland naar de halve finales.

    De Standaard,

    Duitsland, Nederland, Japan en United gingen door naar de halve finales.

    http://www.vlis.be/voorbije/voetbal2003.htm,

    De jongste die naar de halve finale mag, is de Roemeense sopraan Ana Camelia Stefanescu (21).

    De Standaard,

    Zowel Clarisa Fernandez (20) als de 25-jarige Paola Suarez, die fraai de Franse heldin Amelie Mauresmo elimineerde (6-2, 2-6, 6-4), staat in de kwartfinale. Ze treffen elkaar morgen, zodat in elk geval één Argentijnse naar de halve finale doorstoomt.

    Algemeen Dagblad,

    Agassi hield zijn vreemde trance-ogen op concentratiepeil, maakte onmiddellijk de break en wandelde met 6-2 naar de halve finale tegen Michael Chang.

    De Standaard,

    Het is Sven Pieters, 20 pas, vorig jaar Europees juniorenkampioen en via een nationaal record van 13.36 naar de halve finales van de 110 meter horden op de Olympische Spelen.

    De Standaard,

    Advocaat leidde Oranje op Euro 2004 naar de halve finales, maar gedurende het toernooi stond hij onder grote druk.

    http://www.tiscali.nl/content/article/spovoet/557019.htm,

    Janine de Leeuw eindigde op een zeer goede vierde plaats met een puntentotaal van 30.60, 0.4 punt van de derde plaats, en gaat op 29 april naar de halve finale NK in Vries.

    Meppeler Courant,

    • naar de halve finale koppen
    • naar de halve finale schieten

    De uitzinnige menigte op de volgepakte tribunes maakte zich al op voor de strafschoppenserie, maar in de laatste minuut maakte Patrick Nuyens het feest compleet door zijn team naar de halve finale te schieten.

    Meppeler Courant,

    Riedle, afgedankt door tegenstander Lazio, kopte Borussia in de 90ste minuut naar 2-0 en naar de halve finale.

    NRC,

    • uitzicht op de halve finale, de halve finales
    • een kans op de halve finale
    • kans maken op de halve finale

    Olivier Lefebure van zijn kant kreeg onverwacht toch nog een kans op de halve finale aan het rek in de schoot geworpen.

    De Standaard,

    Maar bezieling alleen zal niet voldoende zijn om een kans te maken op de halve finale.

    NRC,

    Reeds voor het tornooi had Todd Martin enig uitzicht op de halve finale.

    De Standaard,

    Pete Sampras moest, na zijn nederlaag tegen Boris Becker, gisteren zijn tweede duel winnen om uitzicht op de halve finales te behouden.

    NRC,

    • tot de halve finale doordringen
    • tot de halve finale doorstoten
    • tot de halve finale geraken
    • tot de halve finale komen
    • het (niet) tot de halve finale schoppen

    Titelhouder Argentinië eindigde in 1990 derde in de poule achter Kameroen en Roemenië, maar wist daarna door overwinningen op Brazilië, Joegoslavië en Italië toch nog de eindstrijd te bereiken. En in '86 ging België als een nummer drie naar de volgende ronde en wist tot de halve finale te komen.

    NRC,

    "Met die manier van spelen zetten we een prima serietje neer", weerlegt Fazekas verder de kritiek van zijn spelers. "Zo geraakten we ook tot in de halve finale van de beker van België."

    De Standaard,

    Erik Wijmeersch schopte het niet tot in de halve finales van de 200 meter.

    De Standaard,

    Dank zij een zege tegen Duitsland stoten onze tricolores voor het eerst in de geschiedenis door tot in de halve finales van het Europees landenkampioenschap.

    De Standaard,

    • uit de halve finale houden

    Sampras bleek gevoelig voor het Frankfortse fluitkoncert toen hij aardig op weg was Ferreira matchwinst te schenken en Becker uit de halve finales te houden.

    De Standaard,

    Het is van het seizoen '93-'94 geleden dat Sporting de Europese winter nog eens kon doorkomen. Toen Jan Boskamp en zijn team de kwartfinales van de Champions League bereikten, maar in april '94 door Porto, AC Milan en Bremen uit de halve finales werden gehouden.

    De Standaard,

    • de barrage van de halve finale, de halve finales
    • beelden van de halve finale, de halve finales
    • het begin van de halve finale, de halve finales
    • het behalen van de halve finale, de halve finales
    • het bereiken van de halve finale, de halve finales
    • de heenmatch van de halve finale, de halve finales
    • de heenwedstrijd van de halve finale, de halve finales
    • de loting van de halve finale, de halve finales
    • de terugwedstrijd van de halve finale, de halve finales
    • de thuiswedstrijd van de halve finale, de halve finales
    • de uitwedstrijd van de halve finale, de halve finales
    • de verliezer van de halve finale, de halve finales
    • de (eerste) wedstrijd van de halve finale, de halve finales
    • de winnaar van de halve finale, de halve finales

    Door zíjn successen, in combinatie met de zwakke prestaties van de nieuwelingen in het nationale team, werd de roep om terugkeer van Haldan steeds groter. Dit werd nog versterkt toen het Nederlands team de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Tsjechë met 4-2 verloor.

    NRC,

    Het had iets van een déja vu, het duel tussen de basketballers van Den Bosch en Den Helder. Zes jaar beheersten ze de competitie, zes jaar vochten ze in de finale van de playoffs met alle fysieke middelen, legale en verboden, om de landstitel. Gisteravond stonden ze door een slippertje van Den Bosch tegen BS Weert tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van de halve finales.

    NRC,

    FC Twente speelde de uitwedstrijd van de halve finale van de UEFA cup tegen Borussia Mönchengladbach.

    http://www.twenteinsite.nl/helden-van-toen-piet-schrijvers.html,

    De winnaar van de halve finale Feyenoord-AZ speelt in de finale van de KNVB Beker tegen de winnaar van de wedstrijd FC Utrecht-VVSB.

    http://sport.infonu.nl/voetbal/167756-knvb-beker-2016-halve-finale-feyenoord-az-live-op-tv.html,

    Tegen de verliezer van de halve finale, Erik Verlaan, werd met een minimale score van één koka de winst binnengehaald.

    Meppeler Courant,

    Een aanhanger van die klub werd tijdens de thuiswedstrijd van de halve finale in Europacup 2 op 15 april 1992 tegen Club Brugge (0-1, 2-0) door een vuurpijl geraakt en zwaar gekwetst.

    De Standaard,

    Charleroi plaatste zich gisteravond als eerste voor de finale van de beker van België waarin Oostende, dat zijn heenwedstrijd in Antwerpen met 53-67 won, wellicht de tegenstander wordt. In de terugwedstrijd van de halve finales tegen Gent kwam het in eigen zaal niet verder dan 69-69, maar de kwalificatie stond na de 65-80-overwinning in de heenwedstrijd al zo goed als vast.

    De Standaard,

    In de loting van de halve finales ontliepen de twee eersteklassers uit Olympia mekaar.

    De Standaard,

    Het Duitse Borussia Düsseldorf haalde het in de heenwedstrijd van de halve finales om de Europese beker voor landskampioenen met 4-0 van het Zweedse Kalmar BTK.

    De Standaard,

    Voor de blamage die de Waalse miljonairs dinsdagavond in de heenmatch van de halve finale van de play-offs leden, ontbreekt elk excuus.

    De Standaard,

    "We hebben gisteren beelden gezien van de halve finale van Treviso en daar stond Ron weer als een beest te spelen."

    NRC,

    Siemerink zou uiteindelijk stranden in de kwartfinales en Krajicek deed het met het bereiken van de halve finales nog een stapje beter.

    De Telegraaf,

    In de barrage van de halve finale ondervond de Oekraïener weinig tegenstand van de onstuimige Alexei Sjirov, die zichzelf in zijn eerste ervaring met de Fischer-klok op jammerlijke wijze voorbij rende en pas weer tot bezinning kwam toen het te laat was.

    NRC,

    Na het slechte begin van de halve finales hebben de Nederlandse bridgers zich bij het WK in het Amerikaanse Albuquerque goed hersteld.

    NRC,

    Volgens Van der Velde was het Heerenveense feest over het behalen van de halve finale van het toernooi om de Amstel Cup door een in de verlenging bevochten 3-2 overwinning door het gedrag van de NAC-supporters danig verstoord.

    NRC,

    • vanaf de halve finales meedoen

    Tijdens vergaderingen in Las Palmas werd ook het voorstel gedaan dat Karpov (wereldkampioen Fide) en Kasparov (wereldkampioen PCA) pas vanaf de halve finales meedoen.

    De Standaard,

    • zich voor de halve finale, de halve finales kwalificeren
    • zich voor de halve finale, de halve finales plaatsen
    • zich voor de halve finale, de halve finales sparen
    • zich als vierde ploeg plaatsen voor de halve finales
    • zich als laatste ploeg plaatsen voor de halve finales
    • loten voor de halve finales
    • voldoende zijn voor de halve finales
    • kwalificatie voor de halve finale, de halve finales
    • de loting voor de halve finale, de halve finales
    • plaatsing voor de halve finale, de halve finales
    • een ticket voor de halve finale, de halve finales

    Boris Becker spaart zich voor halve finale.

    De Standaard,

    De loting voor halve finales van Europese voetbalbekers leverde in de Uefacup een echte kaskraker op: Bayern München-Barcelona.

    De Standaard,

    In de wetenschap dat na de 2-1 van vorige week in München een 1-0 zege voldoende was voor de halve finales, ging de Koninklijke zeer voortvarend van start.

    De Telegraaf,

    Een ticket voor de halve finales is ver weg, maar nu al staat vast dat België zich handhaaft bij de eerste acht in Europa.

    De Standaard,

    Sint-Truiden plaatste zich als vierde en laatste ploeg voor de halve finales om de Belgische voetbalbeker.

    De Standaard,

    Ajax plaatste zich woensdagavond met 2-3-winst bij Atletico Madrid als vierde ploeg voor de halve finales van de Champions League.

    De Standaard,

    Met een vierde plaats in de voorwedstrijd grepen ze net naast een rechtstreekse plaatsing voor de halve finales, maar ze wonnen schitterend de herkansingsrace.

    De Standaard,

    De Waaslander werd vanuit baan 4 tweede in zijn reeks, goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de halve finales.

    De Standaard,

    In de hectiek van Stadion La Romareda moet Zaragoza dan ook in staat worden geacht de kwalificatie voor de halve finales van het Europa Cup II-toernooi af te dwingen.

    NRC,

    Tijdens de rust van Brussels-Quaregnon werd geloot voor de halve finales van de Belgische beker.

    De Standaard,

    Voor de halve finales hadden zich [...] de Mietsenmeppers (de kampioenen van vorig jaar), de Vlaaien en Side Out en De Kogels geplaatst.

    Meppeler Courant,

    Voor de halve finales kwalificeerden zich verder Zaragoza en Celta de Vigo.

    Meppeler Courant,

    met substantief erachter


    ( sport en recreatie)
    • de halve finale teams

    'Toen ik de halve finale teams moest schrijven tussen Nederland en Engeland moest Stevie Moreira spelen tegen een andere jongen. Elke speler mocht zes pijlen ingooien en wat gooit Stevie: jawel, 180-180. Ik zei toen tegen mijn medeschrijver: let nu goed op wat er gaat gebeuren. En Stevie gooit eerste dart midden in de vijf, tweede dart midden in de een en derde dart single twintig!'

    http://www.dc-sportvriend.be/columneng.html,

    ( sport en recreatie; watersport)
    • de halve finale rug en vlinder
    • de halve finale wissel all-in

    In de halve finales wissel all-in werd Debby derde in 1.06,22 en in de grote finale vijfde met 1.06,24.

    Meppeler Courant,

    In de halve finales rug en vlinder deed Debby het kalm aan in verband met haar kansen op de wisselslag.

    Meppeler Courant,

    ( sport en recreatie; tennis)
    • de halve finale single

    "Ik heb in de halve finale single van Yuka Chokyo gewonnen met 6-1, 6-4."

    http://www.sonjapeters.nl/

    met telwoord ervoor


    • één halve finale
    • de eerste halve finale
    • twee halve finales
    • 2de halve finale
    • tweede halve finale
    • zeven halve finales
    • de beide halve finales

    "Alle ranking- en invitatietornooien samen haalde ik vier finales en zeven halve finales."

    De Standaard,

    De tweede halve finale gaat tussen Deportivo La Coruna en Paris Saint-Germain.

    De Standaard,

    Patrick werd daarbij een elektronisch handje geholpen: hij had het geluk aan zijn kant bij de baanindeling, nadat hij eerder al was ingedeeld in de minst zware van de twee halve finales.

    De Standaard,

    Vandaag wordt, in twee sessies naar de beste van 17 frames, de eerste halve finale gespeeld tussen de twee Schotten John Higgins en Alan McManus.

    De Standaard,

    Het goede nieuws is dat je aan één halve finale in een serieus ATP-tornooi genoeg kan hebben, om een jaar op veilig te blijven.

    De Standaard,

    De beide halve finales werden beslist op de strafschoppen.

    De Standaard,

    Roeien. Twee zonder stuurman 2de halve finale: 1. Groot-Brittannië 6.50.30 (Steven Redgrave/Matthew Pinsent); 2. Nieuw-Zeeland 6.51.64 (Toni Dunlop/David Schaper); 3. Italië 6.52.32 (Marco Penna/Walter Bottega).

    De Standaard,

    met bezittelijk voornaamwoord


    • mijn halve finale
    • haar halve finale
    • zijn halve finale
    • z'n halve finale
    • hun halve finale

    Pete Sampras had in zijn halve finale drie sets nodig tegen Jim Courier: 6-4, 3-6 en 6-3.

    De Standaard,

    Omdat het gelegenheidskoppel Medvedev/Krajicek zich na hun onderlinge duel wegens een polsblessure van de Oekraïner afmeldde, wordt Haarhuis direct na z'n halve finale in het enkelspel opnieuw op het centrecourt verwacht voor een dubbel tegen Damm/Jarryd.

    NRC,

    In zijn halve finale startte Blomdahl onnoemelijk zwak met een vracht missers en slechte shots.

    De Standaard,

    "Mijn halve finale van vandaag was beter dan die van vorig jaar", bracht Courier zijn gehoor in verwarring.

    NRC,

    "Wil ik Atlanta halen, dan moet ik in mijn halve finale Pierantozzi kloppen."

    De Standaard,

    De uitschakeling van Delphine Vandevenne, die haar halve finale als vierde afrondde, zette geen domper op de tevredenheid van de bondscoach.

    De Standaard,

    Tegenstandsters in de eindstrijd waren de Duitse meisjes Bühler-Müsch die in hun halve finale met 15-11 hadden gewonnen van Behar-Shelda, een derde Braziliaans team.

    De Standaard,

    Alle Belgen moeten vandaag het water op voor hun halve finales.

    De Standaard,

    Marry Dikken moest in haar halve finale partij alle zeilen bijzetten om te winnen, maar in de overige partijen wist ze vrij gemakkelijk te zegevieren.

    Meppeler Courant,

    met eigennaam


    • de halve finale Denemarken-Nederland
    • de halve finale Moya-Chang
    • de halve finale Zanetti-Blomdahl
    • de halve finales Sanchez-Novotna en Graf-Martinez

    De halve finale Feyenoord-AZ wordt live op tv uitgezonden door SBS6 op donderdag 3 maart 2016.

    http://sport.infonu.nl/voetbal/167756-knvb-beker-2016-halve-finale-feyenoord-az-live-op-tv.html,

    Monica tenniste ongeveer zonder opslag en die kans liet goed geïnspireerde Jana Novotna niet liggen: 7-6 (9/7), 6-3. Morgen zijn er daardoor de halve finales: Sanchez-Novotna en Graf-Martinez.

    De Standaard,

    De halve finale Zanetti-Blomdahl was ook hoogstaand. De Italiaan won met 3-1 en sloot af met een gemiddelde van 2,318 tegenover 1,762 voor Blomdahl.

    De Standaard,

    In het donderdagprogramma: de halve finale Moya-Chang. Morgen tennissen Sampras en Muster voor een plaats in de finale.

    De Standaard,

    Slechts één wedstrijd eindigde op verlengingen, de halve finale Denemarken-Nederland.

    De Standaard,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • de halve finales en finale
    • de halve finales en de finales
    • finale of halve finale
    • finales, halve finales, kwartfinales
    • de kwartfinale en halve finale
    • de kwartfinales en de halve finales
    • de kwartfinale, halve finale en finale
    • de kwartfinales, halve finales en finale
    • 1/8ste finales, kwartfinales, halve finales, finale
    • de achtste finales, kwartfinales, halve finales, finale

    "Mary Joe is wellicht de meest vernuftige speelster. In een wedstrijd kan ze haar tactiek voortdurend bijsturen. Haar slagengamma is uitzonderlijk groot." Geen toeval dus dat Fernandez reeds bij de vier Grand Slamtornooien in finale of halve finale was.

    De Standaard,

    De poulewedstrijden werden meerendeels in de regen afgewerkt, maar gelukkig konden de laatste halve finales en de finales bij droog worden gespeeld.

    Meppeler Courant,

    Van Velthoven had in de kwart- en halve finale niet één verliesframe toegestaan, terwijl Mazrocis telkens met het kleinste verschil doorging.

    De Standaard,

    Al decennia bestaat het systeem dat de 8 of 16 geplaatste spelers uit zware selektietornooien het in tweekampen van minstens acht partijen het tegen elkaar opnemen in achtste, kwart- en halve finales.

    De Standaard,

    Tijdens het PCA Masterstornooi in Horgen (Zwi.) werd tussen de PCA (Professional Chess Association) en zijn sponsors een financieel akkoord bereikt voor het WK-kwalifikatietornooi 1996. De door Kasparov geselekteerde vijftig "beste" spelers van de wereld zullen hieraan deelnemen. Daarna volgen de kwartfinales en de halve finales.

    De Standaard,

    De halve finales en finale staan op 16 en 17 augustus geprogrammeerd.

    De Standaard,

    De kwartfinales, halve finales en finale zijn gepland voor volgend weekend.

    De Standaard,

    Boogschieten: mannen: landencompetitie: 1/8ste finales, kwartfinales, halve finales, finale; vrouwen: landencompetitie: 1/8ste finales, kwartfinales, halve finales, finale.

    De Standaard,

    Regels knock-outcompetitie 1. Per ronde spelen twee spelers tegen elkaar, net zolang tot er één wint en doorgaat. Bij meer dan 32 deelnemers is er een voorronde. De voorronde bestaat uit een dusdanig aantal deelnemers dat bij ronde 1 precies 32 deelnemers zijn. Bij minder dan 32 deelnemers is sprake van hetzelfde principe, maar met 1 ronde minder. 2. Een ronde tussen twee spelers moet op één clubavond worden afgewerkt. 3. Uitzondering hierop vormen de kwartfinale, halve finale en finale.

    http://home.hetnet.nl/~kipu13/reglinte.html

    Finales, halve finales, kwartfinales haalde hij bij de vleet, maar een ATP-toernooi winnen was in de afgelopen zes profjaren niet voor Paul Haarhuis weggelegd.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    halve finale 2.0

    halve finale van een wedstrijd of verkiezing die niet met sport heeft te maken, bijvoorbeeld een wedstrijd op het gebied van muziek, dans of cabaret, een quiz of een missverkiezing, een verkiezing tot student van het jaar; halve finale die betwist wordt tussen een man, vrouw of groep, waarbij wordt uitgemaakt wie de beste is en wie doorgaat naar de finale
    De combinatiemogelijkheden zijn dezelfde als bij de bet. 1.0.

    Betekenisbetrekking


    generalisering
    Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een halve finale…

    is een wedstrijd; is een strijd

    • [Functie] dient om uit te maken wie er naar de finale gaat
    • [Toepassingsgebied of bereik] is een halve finale op een ander gebied dan sport, vooral op cultureel vlak, soms ook een wedstrijd waarbij de beste op een bepaald gebied verkozen wordt
    • [Voorbeeld of specimen] is bv. een wedstrijd op het gebied van muziek, dans of cabaret, een quiz of een verkiezing, zoals een missverkiezing of een verkiezing tot student van het jaar

      Algemene voorbeelden


      Dit jaar zijn ensembles, zangers en solisten van oude instrumenten (blokfluit, barokviool, barokcello, traverso, luit en viola da gamba) toegelaten. 120 solisten, 28 zangers en 28 ensembles schreven zich in: samen dus 230 deelnemers uit 27 landen en vijf continenten. De Vlaamse bijdrage (2 solisten, één zanger en 2 ensembles) is veeleer bescheiden. De halve finales vinden plaats op 31 juli en 1 augustus, de finales met de proclamatie in het Provinciaal Hof, op 3 augustus. De halve finales vinden plaats op 31 juli en 1 augustus, de finales met de proclamatie in het Provinciaal Hof, op 3 augustus.

      De Standaard,

      In het Lunatheater in Brussel vond de finale plaats van de tiende editie van Humo's Rock Rally, de belangrijkste rocktalentenjacht in ons land. Winnaar werd de groep Novastar. Dat we de dag na de finale opstonden met een song van de winnaar in ons hoofd bewijst Humo's Rock Rally na 11 preselecties, 2 halve finales en 1 finale met Novastar een goede winnaar koos.

      De Standaard,

      Tot onze groeiende verbazing overleefden we de preselecties en de halve finale met onze Antwerpse smartlap "Afscheidsbriefke" en onze romantische song "My Nymphet", gebaseerd op het boek "Lolita" van Nabokov.

      http://www.geocities.com/cryxsteven/

      In de studio van Radio Drenthe werd de halve finale gespeeld van de scholierenkwis 'Denken en doen'.

      Meppeler Courant,

      "Hoe teleurgesteld jullie ook mogen zijn niet tot de halve finale door te stoten, denk eraan: dit is een wedstrijd. Dit betekent niet het einde van jullie muzikale carrière. Wij danken jullie voor de deelname." Dat zei wedstrijdvoorzitter Arie Van Lysebeth vrijdagnacht even na halftwee tot de verliezers van de eerste ronde, voor hij de namen van de 24 halvefinalisten van de Elisabethwedstrijd Zang aankondigde.

      De Standaard,

      Het optreden ging goed. De muziek werd na twee minuten weggedraaid, waardoor Vroom zijn partner niet op hoefde te tillen. Van de vijftien landen die waren geselecteerd voor de halve finale, gingen er zes naar de finale. Het Nederlandse duo viel net buiten de boot met een zevende plaats.

      Meppeler Courant,

      Onder auspiciën van de NABD werd door dansstudio Dansida in Drachten afgelopen zaterdagavond de tweede wedstrijd van dit seizoen voor de middle-age en senioren paren van de Daveno georganiseerd. Onder de deelnemende paren bevond zich een viertal van dansschool Van de Stroet, die goed presteerden. Nadat allen de halve finale hadden gedanst, resulteerde het in vier finaleplaatsen.

      Meppeler Courant,

      De Nederlander Mengjie Han is doorgedrongen tot de halve finale van het tiende Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Voor de andere Nederlandse kwartfinalist, Wouter Bergenhuizen, is het concours voorbij.

      http://drimble.nl/regio/utrecht/utrecht/23863909/nederlander-in-halve-finale-lisztconcours-utrecht.html,

      Het Liszt Concours bestaat uit verschillende onderdelen: de Internationale Selectieronden, de Kwartfinale, de Halve Finale, de Finale Solo en Finale met het Radio Filharmonisch Orkest. Tijdens de Halve Finale is er liedbegeleiding bij de recital door tenor Peter Gijsbertsen en sopraan Estefania Perdomo Nogales.

      http://www.ivc.nu/nieuws/tip-internationaal-franz-liszt-pianoconcours/,

      Combinatiemogelijkheden


      in voorzetselgroep


      • bij de halve finale
      • in de halve finale

      Zoals bij de halve finale is de avond in een oratorium- en een operadeel opgesplitst. Dat betekent dat de vier kandidaten twee keer hun opwachting maken om in totaal vier of vijf aria's te brengen.

      De Standaard,

      In de halve finale zingen de kandidaten voor het laatst liederen. Daartoe behoort het opgelegd werk Seasons' Dream van Philippe Boesmans.

      De Standaard,

      Schoon aan de Haak, vier Haagse dames van in de dertig, werd afgelopen winter tot ongenoegen van het publiek in de halve finale van het Leids Cabaret Festival uitgeschakeld.

      Mare,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als deel van een samenstellende afleiding